Az orvos válaszol

1180 megválaszolt kérdés van 1180 kérdésből.
10 kérdést olvashatsz egy oldalon.
Jelenleg 0 megválaszolatlan kérdés van.

Kérdésem:

Írd be a következő eredményét: 1 + 5

Ugrás: Elso 1 2 ... 117 118 » Utolsó
Kérdés: Tisztelt Doktornő!
Karácsonyra,ha beutalna Bogácsra,a Tünde szállóba,közelo faluban lakv.ismerőseim.Hörgőszűkületemmel,tüd.tág.enfisema gyanús,szippantom a Bretaris genuaire-t.Nyögdíjam 28 000.,mert vonnak,kétséges bár.A Szabolcs u.irend.Szántó Marietta írt BEUTA pulmonológ pechemre szakorvosom a jász u.szerán rend most szerdára szabads vett ki,73-at töltök,kérem,talán ötezerig tudnék nyújtózkodni,ha méltányosságból..kérem.nézegttem a Lónyai 20 kapunévtá.nem láttam.KöszöNettel paragh Ádám Béke u.26.(tömegszálló)1135.,
+36 70 536 4880 e-címem,n
H,K - Csütör tud megnéz ingyenes gépteremb.
huncutkokas@gmail.com
köszöNettel
Válasz: Kedves Paragh Ádám!
Gyermek-tüdőgyógyászként nem látok el felnőtteket, de magánrendelésen egyébként sem lehet beutalót írni.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta
Kérdés ideje : 11-12-17 Válasz ideje : 11-12-17


Kérdés: Tisztelt Doktornő!
Harmadik unokám január 1-én, 34. hétre született, 2740 g súllyal. Másfél hónaposan kb. másfél hét betegség után, melyet a háziorvos kezelt Paxirasollal, prednisolonos kúppal, antibiotikus orrcseppel Kórházba került megnyúlt kilégzéssel, kilégzés végén sípolással. Alkalmazott kezelés: Sóoldatos Beroduál inhalálás. Diagnózis: heveny bronchitis. Egy éjszaka után hazaengedték, mert inhalálni tudta a lányom itthon is. Négy és fél hónaposan (május közepén) két nap alatt kialakult náthából a sípolás. Kórházba került egy hétre. Először 10, majd 20 percenként kapott ventolint, vénásan Solu-Medrolt, Beroduált sóoldatos inhaláláshoz, orrcseppet, Flixotidet, Klacidot. Röntgen nem készült. Ezután a lányom elvitte maszek pulmonológushoz. Flixotidet kapott, napi 2x2 puffot, beroduált, sóoldatot, ventolint szükség esetén. Nyár nagyon nehéz volt vele, a nagy meleg miatt. Nagyon izzadt, nehézlégzése volt. Augusztusi kontroll vizsgálaton kiderült, hogy a Flixotide nem elég, Seretide 125 evohaler napi 2x2 lett az adag. Inhalálás, ventolin szükség szerint. Sajnos ettől az adagtól sem javult. A szeptember eleji kontrollon röntgenvizsgálatot, kardiológusi vizsgálatot kért a drúr. Kardiológia rendben. A röntgen kifejezetten széles kp. árnyékot, a jobb tüdőfél mérs. fátyolozottnak imponál. A nagyobbak 9 és fél, 5 és fél évesek „csak” náthásak, köhögnek, a picinek jelenleg is hörgőgyulladása van. A doktorúr nem tud már neki az adagon emelni, 1-én lesz még csak 9 hónapos, ezért azt mondta meg kellene fontolni a hörgőtükrözést, verejtékvizsgálatot. A nagyobbnak volt kétszer magasabb értéke, meg a lányom tünetei miatt is volt a CF-re genetikai vizsgálat. Anya, apa, legnagyobb tesó – negatívak. Ön mit gondol ekkora babánál a hörgőtükrözésről, mivel koraszülött is volt? Mozgás közben is sokszor megpihen, mintha mindig nehezebben venné a levegőt. Sajnos a doktorúr nem adhat beutalót Magyarországon, a háziorvos meg nem partner (sajnos mentálisan beteg). Budapestre is elvinnénk magánúton, ha lehetséges, és végre javulna egy kicsit. Köszönöm előre is! 😊
Zentainé Anita
Válasz: Kedves Zentainé Anita!
Véleményem szerint érdemes lenne elvégeztetni a verejték- és az allergiavizsgálatot . Az eredmények ismeretében kellene mérlegelni a hörgőtükrözés szükségességét.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta
Kérdés ideje : 17-09-17 Válasz ideje : 17-09-17


Kérdés: Üdvözlöm! 55 éves nő
vagyok,szeretném
megkérdezni,hogy napi
1000 mg. kálcium és 4000
NE D vitamin éveken át
való szedése nem okoz-e a
szervezetben lerakódást?
Mennyi az a mennyiség,ami
hosszú távon kockázatok
nélkül szedhető?
Köszönöm előre is a
választ!
Válasz: Kedves Kérdező!
Nem tudom. Javaslom, kérdezzen belgyógyászt/reumatológust.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta
Kérdés ideje : 10-09-17 Válasz ideje : 10-09-17


Kérdés: Kedves Doktornő!

5 éves kisfiamat, visszatérő száraz köhögése miatt, a gyerekorvosunk allergiavizsgálatra küldte, ahol megállapították, hogy kültéri szálló penész allergiája van, amelyet egyes helyeken a légkondícionálók is kiváltanak. Általában ez a köhögés nagyon hirtelen jön és egyre nehezebben veszi a levegőt, amelyet szerencsére ventolinnal jól kezelünk. Az allergia vizsgálaton a tüdőgyógyász doktor úrtól kaptunk Flutirin orrsprayt, és aerius szirupot is, mivel a köhögése csak nem akart múlni. Mivel az idén nyáron egy ilyen köhögés alkalmával mely mindig az éjszaka folyamán okoz problémát (napközben nem nagyon köhög), a nehéz légzése miatt a János kórház ügyeletén majd gyerekosztályán kötöttünk ki, ahol aztán Csabi jól reagált a ventolinra és a Beroduálos inhalációs kezelésre. De sem kruppot, sem asztmát nem állapítottak meg Nála. (Édesapja küzdött gyermekkorában szintén felső légúti problémákkal és a penész allergiával is)
Ám sajnos az esti adag Aeuris szirup és orrspray mellett is vissza-visszatér az esti-éjszakai köhögés. Arra gyanakszom, hogy a szálló penészen kívül esetleg vmi fának a szálló pollenje is irritálhatja még ami az allergia vizsgálaton nem derült ki eddig. Érdemes lenne-e esetleg egy újabb allergia vizsgálatra vinnem Csabit?
A tüdőgyógyász doktor úr (Dr. Dobra Gergely), ezért felírta a Flixotid nevű szteroidot, kúraszerűen az őszig, napi 1×2 puffot, amit azonban nem merek Csabinak beadagolni, mivel mégis csak szteroid, nem szeretném, ha a szteroidhoz hozzászokna a szervezete, és a ventolinra általában jól reagál.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e remény arra, hogy ha elkezdeném alkalmazni mégis a napi flixotid 1*2 puffot, ennek a segítségével elmúlnak-e ezek az este kezdődő és éjszaka tartó köhögések?
Valamint javasolták már, hogy vetessük ki Csabi orrmanduláját, mert éjszakánként nyitott szájjal alszik. Ezért szeretném tudni, hogy segítene- e a helyzeten, ha kivetetnénk az orrmanduláját?
Segítségét előre is nagyon szépen köszönöm:
Major Andrea
Válasz: Kedves Major Andrea!
Nyugodtan adhatja a Flixotide-ot, mert bár valóban szteroid, de hozzászokás nem alakul ki, és ilyen adagban, ebben az adagolási formában nincs szteroid-mellékhatása.
Az Aeriustól és a szteroidspray-től nem várható a köhögés megszűnése, mert ezek - az egyébként nagyon jó - gyógyszerek a felsőlégúti allergiás tünetekre hatnak, a köhögést, melyet kisfiánál hörgógörcs okoz, nem szüntetik meg. Az allergiavizsgálatot túl gyakran (1 éven belül) nem érdemes ismételni. Az orrmandulaműtét szükségességének megítéléséhez több információra van szükség.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta
Kérdés ideje : 21-08-17 Válasz ideje : 21-08-17


Kérdés: Tisztelt Doktornő! A mai
napon tüdőre ment a
rágógumi. Kb. 1-órán át
próbáltam erős köhögéssel
kicsalogatni, de nem
sikerült. A végén már
enyhe hányingerem is
volt... Mi a teendőm?
Segítségét előre is
köszönöm!
Válasz: Kedves Kérdező!
Azonnal forduljon orvoshoz!
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta
Kérdés ideje : 23-07-17 Válasz ideje : 23-07-17


Kérdés: Nagyon köszönöm a gyors választ! Kicsit most Megnyugodtam.....de azért vigyázok. Szép napot! Üdv. Kovács Péter Vácról.
Válasz: Szívesen.
Kérdés ideje : 05-07-17 Válasz ideje : 05-07-17


Kérdés: Tisztelt Doktornő! Megint Péter vagyok Vácról. Csak még egy kérdés erejéig zavarnám. Mivel már többször csípett meg darázs és egyre dúrvábbak a helyi reakciók, attól félek, hogy a köv. csípés már súlyosabb reakciót válthat ki. Most nagyon kerülöm eme rovarokat. Kérdésem lenne, hogy ettől tarthatok, vagy ez nem befolyásolja a a reakciók súlyosságát. Mégegyszer köszönöm! Péter
Válasz: Kedves Péter!
A kockázata megvan a súlyosabb reakciónak, de előre sajnos nem lehet megjósolni. Allergiavizsgálatot viszont csak akkor akkor érdemes végeztetni, ha nem csak helyi, hanem az egész szervezetet érintő reakció is kialakul a csípés után, ugyanis csak olyan esetben jön szóba az immunterápia. (http://allergiadoktor.com/index.php?oldal=allergia/allergiasbetegsegek/anafilaxassokk.html)
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta
Kérdés ideje : 05-07-17 Válasz ideje : 05-07-17


Kérdés: Tisztelt Dr.-Nő! 2 nappal ezelött darázs csípte meg bal kezem mutatóújját. Aznap még nem nagyon dagadt be, de másnaptól az egész kézfejem, ill alkarom alsó része is duzzadt, piros, viszket. Ittam kálcium ampullát, száraz jegelem, de nem múlik a duzzanat. Már régebben is csípett meg darázs, akkor még nem volt Ennyire durva az allergiás reakció. Mitévő legyek? Köszönöm előre is válaszát. Üdvözlettel Péter Vácról.
Válasz: Kedves Péter!
Ne kalciumot vegyen be, mert annak semmi hatása nincs erre! Lehet többféle vény nélküli allergiagyógyszert (antihisztamint) kapni, azt szedjen néhány napig. Továbbra is borogassa/hűtse a csípés helyét. Egyéb teendő nincs. Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta
Kérdés ideje : 05-07-17 Válasz ideje : 05-07-17


Kérdés: Kérdés: Tisztelt Doktornő! Két éves gyermekem az elmúlt napokban csúnyán kezdett köhögni. Az orvos köhögéscsillapítót írt fel. A neve: SINECOD csepp. Viszont másnapra (mai napon) kiütések jelentek meg a gyerek testén. Mit javasol? Rögvest nézessük meg orvossal, vagy a szer elhagyásával eltűnnek a pöttyök?
Tisztelettel: Tibor
Válasz: Kedves Tibor!
Nagyon valószínű, hogy a kiütéseket a fertőzés okozta. Ha a kiütések nem nagyon zavarják a gyermeket és nincs más tünete, nem kell sürgősen orvoshoz fordulni.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta
Kérdés ideje : 08-06-17 Válasz ideje : 08-06-17


Kérdés: Tisztelt Doktornő! Műtéten
estem által, keletkezett egy
vérömleny a bal bordám
alatt, leszívatták. Milyen
vizsgálatra kell mennem
hogy kiderüljön mi okozza/
okozta? mert elesni nem
estem el, nem sérültem
meg, csak magától
keletkezett. Kiujjulhat újra?
Várom mielőbbi válaszát!
Tisztelettel:Erika
Válasz: Kedves Erika!
Kérdésére csak az önt kezelő orvos tud válaszolni az előzmények alaposabb ismeretében, személyes vizsgálat után.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta
Kérdés ideje : 01-06-17 Válasz ideje : 01-06-17


Ugrás: Elso 1 2 ... 117 118 » Utolsó
Weblapkészítés