Az orvos válaszol

1180 megválaszolt kérdés van 1180 kérdésből.
10 kérdést olvashatsz egy oldalon.
Jelenleg 0 megválaszolatlan kérdés van.

Kérdésem:

Írd be a következő eredményét: 9 + 2

Ugrás: Elso « 1 2 3 ... 117 118 » Utolsó
Kérdés: Tisztelt Doktornő! 6 éves
kislányomnál vírusos
torokgyulladást diagnosztizáltak.
Isoprinosine szirupot kapott rá,
3*5ml-t. A harmadik adag
bevétele után tegnap reggelre
egész testét beborító kiütései
lettek, amik rettenetesen
viszketnek. Az Isoprinosine-t
leállították, kapott Aerius
szirupot rá, de továbbra is
szenved a viszketéstől, aludni se
tud rendesen. A láza azóta is fel-
felmegy kb 39-ig, a torka vörös,
feje fáj. A doktornőnk szerint a
kiütések a skarlátra
emlékeztetnek, de hát az nem
viszket. Őn találkozott már az
Isoprinosine ilyen
mellékhatásával? A családban
még sosem volt csalánkiütés, nem
tudjuk, hogyan enyhíthetnénk a
viszketést. Holnap kell
visszamennünk az orvoshoz, ha
mégis skarlát, nem veszélyes,
hogy nem kap rá antibiotikumot,
Válaszát előre is köszönöm,
üdvözlettel Zsuzsanna
Válasz: Kedves Zsuzsanna!
Elvileg az Isoprinosine is okozhat csalánkiütést, de sokkal valószínűbb, hogy a (vírus)fertőzés okozza kislánya kiütéseit. Ha mégis skarlát lenne, nem gond, ha ennyivel később kezdik el az antibiotikumot. A viszketés csökkentésére az Aerius mellé adhatnak Fenistil cseppet. (Ez egy régi allergiagyógyszer, melyet már csak kivételes esetekben használunk. Ilyenkor kihasználjuk a nyugtató mellékhatását.)
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta
Kérdés ideje : 31-05-17 Válasz ideje : 31-05-17


Kérdés: Tisztelt említendő szeretném
megtudni az egyharmad
paulkák szó
jelentését.köszönöm
Válasz: ???
Kérdés ideje : 29-05-17 Válasz ideje : 29-05-17


Kérdés: Kedves Doktornő!Gyermekem 1éves,de születése óta folyamatos orrfolyással küszködünk.Egy hónapja voltunk fül orr gégésznél,mert már egyáltalán nem tudtam kitisztítani az orrát (folyamatosan folyt és dugult).A nátha kicsit már az arcüregére is ráhúzodott ezt orvosolták,és a dugulás is megszűnt enyhültek a panaszok,de most kb.egy hete megint nagyon folyik az orra.A fotózás is bele játszik,de a fül orr Gégész szerint ennyi te nem folyhat tőle.Születése óta nem bírta az anyatejet és a tápszert valószínűleg laktóz intoleranciája van,így laktózmentes tápszert kap.A kérdésem az lenne,hogy ez okozhat esetleg egy ekkora gyereknél folyamatos náthát?Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Válasz: Kedves Kérdező!
A laktózérzékenység csak hasi tüneteket okoz, tehát a légúti tünetekért nem ez lehet a felelős.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta
Kérdés ideje : 28-05-17 Válasz ideje : 28-05-17


Kérdés: Tisztelt Doktornő . Létezik-e hörgőtükrözést helyettesítő vizsgálat :Károly
Válasz: Kedves Károly!
Az esetek döntő többségében nem.
Üdvözlettel,
Dr. Kaszó Beáta
Kérdés ideje : 09-05-17 Válasz ideje : 10-05-17


Kérdés: Köszönöm gyors válaszát!
Tisztelettel: Derecskeinè Fekete
Éva
Válasz: Szívesen.
Kérdés ideje : 09-05-17 Válasz ideje : 09-05-17


Kérdés: Tisztelt Doktornő! Több
kérdésem is lenne!az első, hogy
immunterápia végeznek-e
úgy,hogy a vérben nem volt
emelkedett az érték?A
második,hogy szükséges két
adrenalin injekciót magunknál
tartani?Az utolsó kérdésem
pedig az lenne,hogy ma
megcsípte kislányomat egy
méhecske és én antihisztamint
adtam neki+ bekentem a
csìpést,ez hiba volt részemről?
nem jelentkezett nála semmi
reakció csak én nagyon
megijedtem ezért adtam neki
gyógyszert!Válaszát előre is
köszönöm: Derecskeinè Fekete
Éva
Válasz: Kedves Derecskeiné Fekete Éva!
Immunterápia csak emelkedett ellenanyagszint, igazolt allergia esetén végzendő. Két adrenalininjekció nagyobb biztonságot ad, de a betegek általában egyet szoktak maguknál tartani. Nem követett el hibát kislányánál.
Üdvözlettel,
Dr. Kaszó Beáta
Kérdés ideje : 08-05-17 Válasz ideje : 08-05-17


Kérdés: Köszönöm! :)
Kótainé Adrienn
Válasz: Szívesen.
Kérdés ideje : 03-05-17 Válasz ideje : 03-05-17


Kérdés: Köszönöm válaszát !
Eddig még nem csípte
meg méh a gyermekemet
így nem tudom a reakciót,
de a biztonság kedvéért
,milyen gyógyszert
ajánlana ha véletlenül
megcsípné?
Kótainé Adrienn
Válasz: Kedves Kótainé Adrienn!
Allergiagyógyszer (antihisztamin) adható ilyen esetben. (Többféle kapható vény nélkül is.) Súlyos reakció esetén azonban azonnali orvosi segítség szükséges.
Üdvözlettel,
Dr. Kaszó Beáta
Kérdés ideje : 03-05-17 Válasz ideje : 03-05-17


Kérdés: Tisztelt Dr.Nő! Olyan
problémával fordulnák Önhöz
hogy van egy eléggé súlyos
pollen allergiam ami általában
torokviszketéssel, köhögéssel,
mellkasi fulladással , szem
duzzanattal jár nálam! Sajnos
abba a korba vagyok hogy az
arcomon elég sok a pattanás,
és szeretném eltűntetni őket!
Kérdésem az lenne hogy
természetes Aloe Vera krémet
kenhetek-e az arcomra hiszen
az is növény.. Válaszát előrre is
köszönöm!
Válasz: Kedves Kérdező!
Az Aloe verára rendkívül ritkán alakul ki allergia, ezért megpróbálhatja.
Üdvözlettel,
Dr. Kaszó Beáta
Kérdés ideje : 24-04-17 Válasz ideje : 24-04-17


Kérdés: Üdvözlöm Doktornő!

Azzal a kérdéssel
fordulnék önhöz, hogy
gyermekem 10éves
allergia vizsgálat
alkalmával ezt az
eredményt kaptuk.
Se háziméh (i1) érték
1,47 megjegyzés
2all.o.,alacsony eltérés +
Referencia érték 0,00-0,36
Ez most akkor pontosan
mit jelent ?!
Köszönöm a válaszát .
Kótainé Adrienn
Válasz: Kedves Kótainé Adrienn!
Gyermekének emelkedett a vérben mért méhméreg ellenes ellenanyagszintje. A teendő attól függ, hogy korábban a méhcsípésre milyen tünetei jelentkeztek.
Üdvözlettel,
Dr. Kaszó Beáta
Kérdés ideje : 23-04-17 Válasz ideje : 23-04-17


Ugrás: Elso « 1 2 3 ... 117 118 » Utolsó
Weblapkészítés